Een pretecho laten maken

Je bent zwanger en hoe leuk is het om dan op een leuke en relaxte manier naar je kindje te kijken en van je kindje te genieten.

Tijdens een pretecho nemen we lekker de tijd om eens even heerlijk naar jullie ongeboren kindje te kijken. Dit is een echo die je laat doen puur omdat het leuk is.  De echoscopiste of de verloskundige legt je uit wat ze allemaal ziet en je kunt op een scherm meekijken. Als je baby goed ligt, maken we mooi foto’s van je baby en ook filmen we een stukje als je dat wilt. Meestal duurt een pretecho tussen de 20 en 40 minuten. Na afloop krijg je de foto’s en eventueel ook een video van de echo mee naar huis.

Ons echocentrum Lief

In ons echocentrum kun je terecht voor alle echo’s die tijdens je zwangerschap gemaakt worden. Zowel voor de noodzakelijke medische echo’s als voor pretecho’s.

Wat is een echo?

Een echo is een afbeelding die wordt gemaakt met behulp van echografie. Echografie is een techniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van geluidsgolven. Deze geluidsgolven hebben een hele hoge frequentie, waardoor ze niet hoorbaar zijn voor het menselijk gehoor. Daarom wordt dit geluid ook wel ultrasoon geluid of ultrageluid genoemd. Het echoapparaat bestaat uit een probe, ook wel transducer genoemd. Deze transducer zendt de geluidsgolven uit, maar vangt ook de gereflecteerde geluidsgolven weer op. De gereflecteerde geluidsgolven worden omgezet in een elektrisch signaal dat naar een computer wordt gestuurd. De computer kan het elektrische signaal vervolgens omzetten in een beeld.

Echo’s kunnen zowel inwendig als uitwendig verricht worden. Inwendige echo’s worden in principe alleen in het begin van de zwangerschap verricht bij de vroege zwangerschapsecho’s (tot 12 weken). Zowel inwendige als uitwendige echo’s brengen geen risico met zich mee voor de zwangerschap.

Echocentrum Lief

De echo’s worden gemaakt door 3 verloskundige-echoscopistes van de Verloskundigenpraktijk Haarlemmermeer & Bollenstreek, namelijk Fifi Arp, Cecilia Martens en Michelle de Haan. Deze echo’s kunnen in Nieuw Vennep, Hoofddorp en Hillegom gemaakt worden. Wij werken met zeer geavanceerde 2, 3 en 4D echo apparatuur.

Cliënten die hun zwangerschap in de Verloskundigenpraktijk Haarlemmermeer & Bollentreek lopen krijgen standaard een aantal echo’s aangeboden:

Als je pril zwanger bent is het soms fijn om je kindje al vroeg in de zwangerschap te kunnen zien. Je kunt bij ons altijd een vroege echo afspreken als je dat graag wilt. Deze kost € 35,00, maar wordt vergoed als je een medisch indicatie hebt om een vroege echo te laten maken. De termijn echo en de 19 weken echo zitten in de basisverzekering, de kosten voor deze echo’s worden dus door jouw zorgverzekeraar vergoed. De praktijk zal de declaratie’s van de echo’s indienen bij jouw verzekering. De 13 weken echo wordt op dit moment verricht vanuit een landelijk onderzoek. Hiervoor kun je kiezen. Hier kun je meer lezen over de 13 weken echo.

Cliënten die buiten de reguliere echo’s ook pretecho’s willen laten maken zijn uiteraard ook van harte welkom, wij bieden onder andere de volgende echo’s aan:

– 2D echo als je eens even tussendoor wilt kijken
– 3D/4D echo (tussen de 24 en 28 weken het beste resultaat).
– Realistic View (tussen de 24 en 28 weken het beste resultaat)

3D refereert naar de derde dimensie ofwel diepte in je foto’s. 4D (real time 3D) zijn opeenvolgende bewegende 3D beeldjes en lijkt daarom meer op een filmpje. Bij een 3D echo echo worden er altijd bewegende 3D beeldjes opgeslagen. Realistic view probeert een meer werkelijkheidsgetrouw beeld te geven van je kindje. Dit lukt alleen mooi als een kindje er echt heel recht voor ligt.

Deze echo’s worden gemaakt in ons eigen echocentrum, Echocentrum Lief.

Mensen die niet bij de verloskundigen onder zorg lopen kunnen ook terecht bij het echocentrum voor alle echo’s. Kijk op de website voor de prijzen of bel/mail ons! Wij staan je graag te woord voor verdere informatie.

Van de mooiste foto van je kindje krijg je een afdruk mee op fotopapier. Bij de uitgebreide pretecho’s ontvang je de overige foto’s digitaal via een downloadlink. Ook zal er dan een stukje film worden gemaakt die je rustig thuis terug kunt zien.  Onze Erkenningen