De 13 weken echo

1 september 2023
1 september 2023

Inmiddels doen we al weer 2 jaar lang de 13 weken echo en zijn we heel wat echo’s verder. Cecilia en Fifi vinden het maken van de 13 weken echo’s enorm leuk.

De 13 wekenecho is een medisch onderzoek naar lichamelijke afwijkingen bij jouw kind. Je kiest zelf of je de 13 wekenecho wilt. Je kunt de 13 wekenecho laten doen van 12+3 tot en met 14+3 weken zwangerschap. In Nederland kun je alleen kiezen voor de 13 wekenecho als je meedoet aan de wetenschappelijke IMITAS studie. Die studie onderzoekt wat de voor- en nadelen zijn van de 13 wekenecho. 

We merken dat mensen het fijn vinden om naast de termijn echo en de standaard 19 weken echo nu ook tussendoor rond de 13e week ook even mogen kijken naar hun kindje. Daarnaast kiezen veel mensen nog voor een leuke pretecho om even tussendoor te spieken naar evt. het geslacht.